[...] jagodowych, oprócz jednego tygodnia w którym spadków nie odnotowałam Z czego: żródła białka: wszelakie mięsiwo, ryby, jaja źródła tłuszczy: oliwa, olej kokosowy, masło, smalec, etc. węgle z awokado,orzechów + warzywa zielone bez liczenie min 750g dziennie Miskę udało mi się utrzymać krystalicznie czystą i zgodną z narzuconymi ograniczeniami- [...]
[...] (z naciskiem na tluste) i owoce morza, jaja i mięcho zwierzaków dzikich i tych z wolnego wybiegu. O kurach z masowej hodowli nawet nie myśl. Źródła tłuszczu to masło, smalec, orzechy, awokado, oleje roślinne z pierwszego tłoczenia (ale nie te o wysokiej zawartości o-6) - koniecznie kokosowy! Z warzyw minimum pół kilo krzyżowych dziennie. [...]
[...] tłuszczu, bo u ciebie samo chude mięso. Dawaj różne rodzaje mięsa. Dodawaj do posiłków oliwy (ale nie smaż na niej). Oliwa na zimno, do sałatek. Do smażenie olej kokosowy/ smalec/ masło klarowane. Inne tłuszcze pod wpływem temperatury stają się reaktywne, wytwarzają się szkodliwe dla zdrowia substancje. No i nie bój się tego tłuszczu. Daj sobie [...]
W "Co jedzą Ladies" czytam, że do smażenia masło klarowane, tłuszcz z gęsi, olej kokosowy. Nie ma nic o smalcu, a w dzienniczkach widzę smalec. Taki zwykły sklepowy można używać do smażenia?
[...] co Ci się przy mięsie pęta, to do czego? Nie dawaj do obróbki termicznej, ino do sałatek lub z gwinta %-) Do smażenia kup olej kokosowy nierafinowany (uważaj, uzależnia), smalec, tudzież masło klarowane (albo sklaruj). O kokosowym poczytaj w targowisku: http://www.sfd.pl/A_na_targowisku_jedna_Lejdi_do_drugiej_Lejdi_gada..._%25_-t819911.html
[...] tez na chora lapke po treningu cukry dobre, od rana bylo nawet 260 miske moze tez wpisze choc nie liczona, ale bylo tak: - ser camembert, tran, orzeszki ziemne - sledz, smalec, olej kokosowy, watrobka wolowa, ogorki kiszone, orzeszki ziemne - watrobka wolowa, czosnek, kapusta kiszona, kapusta zwykla, troszke wina czerwonego plus: kurkuma, [...]
[...] olej kokosowy, by pobudzic go do pracy. 2-3 szklanki wody dziennie z 1-2 lyzkami oleju. Plus dodatko w diecie oliwa z oliwek, potem tluszcze takie jak: maslo swojeskie, smalec, loj; orzechy raczej przez uprzednie nasaczenie w wodzie sola, przynajmniej 10 godzin. Rozklad BTW juz mialabys troche inny @@-) Co ja bym zrobila: wyrzucila wszelkie [...]
Moonka tak, kokosowy możesz obrabiać w wysokich temperaturach, tak jak smalec i masło klarowane (z polskich firm robi Mlekovita - żółte w wiaderku, a możesz też sobie sklarować sama). Kokosowy dostaniesz w sklepach ze zdrową żywnością, ale najprościej na Allegro od razu większy słój. Najlepiej nierafinowany, chyba że nie lubisz posmaku kokosa, to [...]
[...] dziewczyny powiedzą na ile wejść. Śmietanę możesz śmiało 18%, a sopocką fajnie jak zamienisz np. na pieczony schab czy inne mięso domowej roboty. Olej rzepakowy wymień na smalec/masło klarowane/olej kokosowy, a do sałatek oliwę z oliwek. Kurczak jak zagrodowy to git, a jak nie i zamierzasz często jeść drób, to łap za indyka. Czekamy na foty i [...]
Co myslicie o smazeniu na oleju kokosowym? Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-08-30 13:10:34 Olej kokosowy i smalec to dwa najlepsze tluszcze do smazenia.
[...] jedz rozne, a ryby najzdrowsze są tłuste. chudą rybke tez mozesz zrobic, a tłuszcze dodac oddzielnie, np. oliwe, awokado, etc..co do smazenia: jesli juz, to najlepsze są do tego maslo klarowane, smalec, olej kokosowy. jak masz patelnie teflonową to w ogole nie musisz uzywac tluszczu do obróbki i wyjdzie smaczniejsze, bo sie delikatnie przypiecze
[...] wszystkim nastroju i mam energie. Moze bledem bylo robienie badania TSH podczas brania olejku. Miske trzymam czysto ale nie licze. Mam straszny ciag na tluszcz. Wcinam smalec gesi, oliwe, olej kokosowy, masło}:-( Cwicze co by nie zesztywniec. Nie wracam jeszcze do regularnych rozpiskow bo mam remont w domu i szkoda zawracac Wam jeszcze [...]
Do krótkiego smażenia ujdzie, jednak bardziej skłaniałbym się do spożywania go zimno tłoczonego, bez obróbki termicznej. Do smażenia, jeśli już, lepiej dodać tłuszcz kokosowy, smalec, masło klarowane.
[...] -gryczana, jaglana, pęczak, inne) - ziemniaków - chleba razowego na zakwasie bez dodatków - owoców (rano i po treningu siłowym) Ja na Twoim miejscu ograniczyłabym zdecydowanie nabiał a białko czerpała z ryb, podrobów, mięs bardziej wartościowych. Tłuszcze: to co w jajach i mięsie, awokado, orzechy, masło, smalec, olej kokosowy/mleko kokosowe.
[...] Twoim miejscu ograniczyłabym zdecydowanie nabiał a białko czerpała z ryb, podrobów, mięs bardziej wartościowych. Tłuszcze: to co w jajach i mięsie, awokado, orzechy, masło, smalec, olej kokosowy/mleko kokosowe. Kokosik, dzięki za krótkie i jasne wyjasnienie co z czym - daję SOG to jakis punkt premiowy ? - dla mnie wyjasnienie super klarowne i [...]
[...] jaja, wieprzowina (świnka od chłopa i produkty z niej, w tym szynki, kiełbasy) wołowina, rzadko drób, masło, olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, rzadko sezamowy, smalec, (rzadko kapka majonezu) kapusty, sałaty, szpinak, brokuły, kalarepa, no i do tego migdały, orzechy włoskie i laskowe, teraz mam jeszcze białko Matrix ;-) Szału [...]
[...] boje się soboty bo mam imprezę. Doszedł wczoraj olej kokosowy i rzuciłam się na niego posiadając w pamięci opinie dziewczyn. I zgłupiałam: miałam wrażenie,że zjadłam smalec o smaku kokosa. Jak go wyjęłam rano z lodówki i w wyskrobałam trochę miałam wrażenie, że jem świeczkę kokosową@-|. Wliczyłam go do bilansu na wszelki wypadek. Wczoraj [...]